Gewokte five spice noedels met paddenstoelen en amandelen

Gewokte five spice noedels met paddenstoelen en amandelen

Lekker en eenvoudig vegetarisch noedel gerecht met five spice saus en gewokte paddenstoelen, prei en paprika. De gehakte amandelen geven dit gerecht een heerlijke smaak en een lekker bite.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 zak Conimex Wok Noedels
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gram ongezouten amandel
  • 3 preien
  • 2 gele paprika's
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 300 gram champignons
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Five Spice
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 531
    • Eiwitten 13.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 68.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 63.0g
    • Suikers 16.4g
    • Vezels 5.0g
    • Vetten 24.5g
    • Verzadigde vetten 5.6g
    • Onverzadigde vetten 18.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 6.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.7g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 1078mg
    • Zout 2.70g
    • Calcium 9%
    • Ijzer 7%
    • Potassium 19%
    • Vitamine C 194%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de Conimex Wok Noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet ze af in een vergiet, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.

  2. Pel en hak ondertussen de knoflook fijn. Hak de amandelen grof. Snijd de preien in halve ringen, snijd de paprika’s in stukjes en snijd de champignons in vieren.

  3. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels wok olie toe en wok de paprika 2 min. Voeg de prei, de paddenstoelen en de knoflook toe en wok 4 min. Schep de amandelen erdoor en wok 1 min. Voeg de noedels en de Conimex Woksaus Five Spice toe en wok nog 2 min. Verdeel over 4 borden of kommen.