Gewokte Bami speciaal met gerookte kip en ananas

Gewokte Bami speciaal met gerookte kip en ananas

Deze bami met kip en ananas is fris en fruitig, maar ook lekker kruidig door de gebakken uitjes van Conimex en de selderij. De roerbakgroenten en gerookte kipreepjes vullen het gerecht.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 pakje Conimex mix voor Bami Speciaal
  • 4 plakken ananas
  • 1 pak Conimex Eiermie
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 600 g roerbakgroenten
  • 200 g gerookte kipreepjes
  • 4 el Conimex Gebakken uitjes
  • 2 el gehakte selderij
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 511
    • Eiwitten 28.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 62.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 51.9g
    • Suikers 13.9g
    • Vezels 10.1g
    • Vetten 16.3g
    • Verzadigde vetten 3.8g
    • Onverzadigde vetten 9.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 79mg
    • Natrium 84mg
    • Zout 0.21g
    • Calcium <1%
    • Ijzer 2%
    • Potassium 7%
    • Vitamine C 22%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Meng de groentemix uit het pakje Conimex mix voor bami speciaal met 1 dl kokend water en laat dit minstens 10 minuten staan. Snijd ondertussen de ananas in stukjes. Kook de Conimex Chinese eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af en laat ze goed uitlekken.

  2. Verhit een wok, schenk 2 eetlepels Conimex wok olie in en wok hierin de roerbakgroenten en de gewelde groentemix 4 minuten. Roerbak dan de ananas en de kip 2 minuten mee en vervolgens de mie en de kruidenmix uit het pakje, ook 2 minuten. Schep de bahmi in 4 grote kommen en strooi de Conimex gebakken uitjes en selderij erover.