Gewokte bami met garnalen en spitskool

Gewokte bami met garnalen en spitskool

Deze bami met garnalen en spitskool is een heerlijk en vlot gerecht. Garnalen zijn snel gebakken en de mix voor bami goreng maakt ook dat een eitje! Garneren met basilicum en eet smakelijk!

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 gram Conimex Mie Nestjes
  • 1 zakje Conimex mix voor Bami Goreng
  • 1 spitskool
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 400 g rauwe gepelde garnalen
  • 3 el dik gesneden basilicum
  • 25 g Conimex Kroepoek Saté 75g
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 440
    • Eiwitten 27.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 63.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 57.4g
    • Suikers 10.3g
    • Vezels 5.9g
    • Vetten 8.2g
    • Verzadigde vetten 1.3g
    • Onverzadigde vetten 5.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.6g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 126mg
    • Natrium 1599mg
    • Zout 4.00g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 5%
    • Potassium 13%
    • Vitamine C 70%
    • Vitamine A 4%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Maak ondertussen de spitskool schoon en snijd in dunne reepjes. Wel de Conimex mix voor bami goreng volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit een wok, schenk een eetlepel Conimex wokolie in en wok hierin de garnalen 3 minuten. Roerbak dan de spitskool 4 minuten mee. Meng hier vervolgens de gewelde mix en de mie doorheen en roerbak het gerecht nog 2 minuten. Schep er op het laatst de helft van de basilicum doorheen.

  3. Verdeel de bahmi over 4 diepe borden of kommen, bestrooi met de basilicum en geef de Conimex sate kroepoek er apart bij.