Gewokte Babi Pangang met groente kokosrijst

Gewokte Babi Pangang met groente kokosrijst

Verrukkelijke gewokte Babi Pangang met groente-kokosrijst. Nederlands bekendste Chinees-Indisch gerecht. Heerlijke hamlapreepjes wokken met Conimex Wokolie in Conimex Pangangsaus en daarna wokgroentes roerbakken. In slechts 20 minuten tijd staat dit rijstgerecht met varkensvlees al op tafel!

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 400 g hamlappen
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 43 g Conimex Babi Pangangsaus
  • 600 g grofgesneden wokgroenten
  • 2 el Conimex Geraspte Kokos
  • 1 tl Conimex Ketjap Asin
  • 4 el Conimex Atjar Tjampoer
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 624
    • Eiwitten 27.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 96.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 92.6g
    • Suikers 12.2g
    • Vezels 4.3g
    • Vetten 14.8g
    • Verzadigde vetten 5.0g
    • Onverzadigde vetten 9.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.1g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 50mg
    • Natrium 485mg
    • Zout 1.22g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 10%
    • Potassium 22%
    • Vitamine C 21%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

  2. Snijd de hamlappen in dunne lange reepjes.

  3. Verhit een wok, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en wok de vleesreepjes ca. 5 minuten. Voeg de Conimex Babi Pangangsaus toe en verwarm 5 minuten.

  4. Verhit ondertussen een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten 6 tot 7 minuten. Voeg de rijst, de Conimex Geraspte Kokos en een klein scheutje Conimex Ketjap Asin toe en wok 2 minuten mee.

  5. Verdeel de rijst over 3 of 4 borden, schep de babi pangang erop en de Conimex Atjar Tjampoer ernaast.