Gewokte Babi Pangang met citroen en knoflookgroenten

Gewokte Babi Pangang met citroen en knoflookgroenten

Zelf gewokte Babi Pangang met citroen en knoflookgroenten maak je eenvoudig zelf in slechts 20 minuten tijd. Met magere hamlapjes, Conimex mix voor Babi Pangang, Chinese wokgroenten en Conimex Sambal Manis. Extra gezond door Conimex Wokolie. Babi Pangang is het populairste rijstgerecht uit de Chinees-Indonesische keuken.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 1 citroen
  • 400 g magere hamlapjes
  • 90 g Conimex mix voor Babi Pangang (1 pakje)
  • 5 el Conimex Wok Olie
  • 3 teentjes knoflook
  • 600 g Chinese wokgroenten
  • 2 tl Conimex Sambal Manis
  • 3 el fijngeknipt bieslook
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 661
    • Eiwitten 32.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 101.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 97.1g
    • Suikers 15.3g
    • Vezels 4.7g
    • Vetten 21.8g
    • Verzadigde vetten 4.7g
    • Onverzadigde vetten 16.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.9g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 67mg
    • Natrium 1658mg
    • Zout 4.14g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 9%
    • Potassium 25%
    • Vitamine C 30%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

  2. Rasp de citroenschil fijn en pers de citroen uit. Snijd de hamlapjes in lange smalle repen. Meng de marinademix (uit het pakjeConimex mix voor Babi Pangang) met 3 el Conimex Wok Olie, de geraspte citroenschil en 2 el citroensap. Voeg de vleesrepen toe en marineer 5 min. Pel en snijd de knoflook fijn.

  3. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak de knoflook snel lichtbruin. Voeg de groenten toe, bedruppel met 2 tl citroensap, omscheppen en met het deksel schuin op de pan, op een laag vuur, in 6-8 min. gaar laten worden. Roer de Conimex Sambal Manis erdoor.

  4. Verhit ondertussen een wok. Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesrepen 8 min. Roer er 275 ml koud water, de sausmix (uit het pakje Conimex mix voor Babi Pangang) en de rest van het citroensap door. Breng al roerende aan de kook en verwarm een paar minuutjes.

  5. Verdeel de rijst over 4 borden. Schep de groenten ernaast, leg de vleesrepen erbij, schep de saus erover en bestrooi met de bieslook.