Gewokte Babi Ketjapnoedels met bamboescheuten

Dit gewokte babi ketjap recept met varkensvlees en noedels krijgt zijn zalige smaak van de bamboescheuten en sambal oelek. De kroepoek Bali is hierbij lekker knapperig!

1 stem

15 min
Pittig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Kook de Conimex wok noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze koud en laat ze goed uitlekken. Meng ondertussen de roerbak vleesreepjes met de marinademix uit het pakje Conimex mix voor babi ketjap en 2 eetlepels Conimex wokolie. Laat de bamboescheuten uitlekken.

Verhit een wok, schenk er een eetlepel wokolie in en wok hierin de broccoli 5 minuten. Roerbak dan de vleesreepjes, de bamboescheuten en de Conimex sambal oelek 2 minuten. Schep tot slot de noedels erdoor en laat het gerecht door en door warm worden.

Breng in een klein steelpannetje al roerende 3 dl water met de sausmix uit het pakje aan de kook en laat dit 1 minuut zachtjes pruttelen.

Schep de noedels op 2 borden, leg er wat Conimex kroepoek bali naast en serveer de saus er apart bij.

Serveertip

Deze gewokte babi ketjapnoedels met bamboescheuten is lekker met Conimex Atjar Taugé.

Variaties

Voeg aan de saus een fijngesneden lente-uitje en wat fijngehakte koriander toe.