Gewokte Babi Ketjapnoedels met bamboescheuten

Gewokte Babi Ketjapnoedels met bamboescheuten

Dit gewokte babi ketjap recept met varkensvlees en noedels krijgt zijn zalige smaak van de bamboescheuten en sambal oelek. De kroepoek Bali is hierbij lekker knapperig!

Servings

2

Prep

15 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Wok Noedels
  • 300 g roerbak vleesreepjes
  • 1 pakje Conimex mix voor Babi Ketjap
  • 3 el Conimex Wok Olie
  • 225 g bamboescheuten in blik
  • 200 g broccoliroosjes
  • 2 tl Conimex Sambal Oelek
  • 20 g Conimex Kroepoek Bali 75g
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 1106
    • Eiwitten 52.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 134.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 130.7g
    • Suikers 27.1g
    • Vezels 4.1g
    • Vetten 41.8g
    • Verzadigde vetten 13.5g
    • Onverzadigde vetten 27.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 52mg
    • Natrium 1884mg
    • Zout 4.71g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 11%
    • Potassium 31%
    • Vitamine C 160%
    • Vitamine A 60%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex wok noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze koud en laat ze goed uitlekken. Meng ondertussen de roerbak vleesreepjes met de marinademix uit het pakje Conimex mix voor babi ketjap en 2 eetlepels Conimex wokolie. Laat de bamboescheuten uitlekken.

  2. Verhit een wok, schenk er een eetlepel wokolie in en wok hierin de broccoli 5 minuten. Roerbak dan de vleesreepjes, de bamboescheuten en de Conimex sambal oelek 2 minuten. Schep tot slot de noedels erdoor en laat het gerecht door en door warm worden.

  3. Breng in een klein steelpannetje al roerende 3 dl water met de sausmix uit het pakje aan de kook en laat dit 1 minuut zachtjes pruttelen.

  4. Schep de noedels op 2 borden, leg er wat Conimex kroepoek bali naast en serveer de saus er apart bij.