Gewokte Babi Ketjap met Chinese kool en rijst

Lekker Babi Ketjap recept gemaakt van magere hamlappen en knapperige Chinese kool. Met fris zoete Atjar Tjampoer als smaakmaker. Houd je van een extra bite, bestrooi het gerecht dan met Conimex Seroendeng.

15 stemmen

25 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken. Snijd ondertussen het vlees in blokjes en de kool in stukjes.

Verhit een wok, voeg de Conimex Wok Olie toe en roerbak het vlees 6 min. Voeg de Chinese kool toe en roerbak nog 3 min. Meng 200 ml water, de boemboe Babi Ketjap en de Atjar Tjampoer erdoor en laat alles 5 min. pruttelen.

Verdeel de rijst over 4 borden en schep de gewokte Babi Ketjap met Chinese kool erop.

Serveertip

Geef bij de Gewokte Babi Ketjap met Chinese kool en rijst Conimex Smaakmakers Sambal Brandal en Seroendeng om zelf naar smaak toe te voegen.

Variaties

In plaats van rijst kun je voor dit gerecht ook Conimex mienestjes gebruiken.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 693,0 kcal
Proteïnes 33,1 g
Suikers 10,1 g
Vezels 3,4 g
Vetten: 20,8 g
- Verzadigde vetten 5,3 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 66,9 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 61,1 mg
Sodium 2.537,0 mg

* 1 portie = 100 g