Gewokte Babi Ketjap met Chinese kool en rijst

Gewokte Babi Ketjap met Chinese kool en rijst

Lekker Babi Ketjap recept gemaakt van magere hamlappen en knapperige Chinese kool. Met fris zoete Atjar Tjampoer als smaakmaker. Houd je van een extra bite, bestrooi het gerecht dan met Conimex Seroendeng.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram rijst
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 400 gram hamlappen
  • 1 kleine (600 gram) chinese kool
  • 1 bakje Conimex Boemboe Babi Ketjap
  • 4 eetlepels Conimex Atjar Tjampoer
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 693
    • Eiwitten 33.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 95.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 91.7g
    • Suikers 10.1g
    • Vezels 3.4g
    • Vetten 20.8g
    • Verzadigde vetten 5.3g
    • Onverzadigde vetten 14.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 4.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.3g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 61mg
    • Natrium 2537mg
    • Zout 6.34g
    • Calcium 9%
    • Ijzer 10%
    • Potassium 27%
    • Vitamine C 29%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken. Snijd ondertussen het vlees in blokjes en de kool in stukjes.

  2. Verhit een wok, voeg de Conimex Wok Olie toe en roerbak het vlees 6 min. Voeg de Chinese kool toe en roerbak nog 3 min. Meng 200 ml water, de boemboe Babi Ketjap en de Atjar Tjampoer erdoor en laat alles 5 min. pruttelen.

  3. Verdeel de rijst over 4 borden en schep de gewokte Babi Ketjap met Chinese kool erop.