Gestoomde roodbaarsfilet met gember

De lekkerste gestoomde roodbaarsfilet met gember maak je eenvoudig zelf met dit recept en Conimex Djahe en Conimex Sojasaus. Feestelijke Aziatsisch recept zelf vispakketjes maken en stomen. Door vis te stomen blijft deze sappig en mals en is de smaak optimaal.

0 stemmen

15 min
Mild en kindvriendelijk
Onze producten in dit recept

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Meng het Conimex Serehpoeder met de Conimex Djahe en 2 el Conimex Wok Olie. Wrijf de roodbaarsfilets met dit kruidenmengsel in en laat de smaken ongeveer 10 minuten intrekken.

Was en snijd ondertussen de lente-ui in smalle reepjes. Schil en snijd de gember in dunne plakjes. Bak de plakjes gember eventueel kort in wat olie.

Leg de stukken roodbaarsfilet op 4 grote vellen bakpapier. Verdeel de lente-ui, de gemberplakjes en de wortelreepjes erover. Besprenkel de filets met de Conimex Sojasaus en vouw de vellen goed dicht met paperclips.

Stoom de vispakketjes in een stoompan of stoommandje in 10 minuten gaar, boven een laagje kokend water en met het deksel op de pan.

Leg de vispakketjes op borden, verwijder de paperclips, maar laat het papier dichtgevouwen. Serveer en laat je gasten aan tafel hun eigen pakketje openmaken.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de gestoomde roodbaarsfilet met gember Conimex Sojasaus, Conimex Ketjap en Conimex Oestersaus op tafel.

Variaties

Vervang de lente-ui door 250 g gewassen spinazieblaadjes. Bestrooi de visfilet voor het dichtvouwen met wat sesamzaadjes.