Ingrediënten
ongegroepeerd
- ½ eetlepel Conimex Wokolie
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
- 1 rode biet, gesnipperd
- 400 g flespompoen, geschild en in blokjes van 2 cm
- ½ eetlepel donkere basterdsuiker
- 100 ml kippenbouillon of groentenbouillon
- 1 eetlepel vissaus
- 1 limoen, schil geraspt en uitgeperst
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Verwarm een ruime koekenpan op halfhoog vuur en voeg ½ eetlepel wokolie, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 theelepel geraspte verse gember en de ui toe en bak alles al omscheppend 3 minuten.
-
Voeg de pompoen en ½ eetlepel basterdsuiker toe en bak al omscheppend in ca. 6 minuten lichtbruin.
-
Voeg de bouillon en 1 eetlepel vissaus toe en breng alles aan de kook. Temper het vuur en laat alles sudderen tot het vocht bijna helemaal is ingekookt. Schep de pompoen tijdens het inkoken regelmatig om.
-
Druppel er vlak voor het serveren limoensap naar smaak over gesmoorde Vietnamese pompoen en garneer met limoenrasp.
Ontdek al onze producten:
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers
Sambal Oelek geeft een heerlijke smaak aan aziatische gerechten. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers.