Gesmoorde Vietnamese pompoen

Gesmoorde Vietnamese pompoen

Met deze verrukkelijke gesmoorde Vietnamese pompoen zet je een bijzonder Vietnamees gerecht op tafel. Serveer dit gerecht als bijgerecht bij curries of andere Aziatische gerechten.

Servings

2

Prep

20 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • ½ eetlepel Conimex Wokolie
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
  • 1 rode biet, gesnipperd
  • 400 g flespompoen, geschild en in blokjes van 2 cm
  • ½ eetlepel donkere basterdsuiker
  • 100 ml kippenbouillon of groentenbouillon
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 limoen, schil geraspt en uitgeperst
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 100
    • Eiwitten 2.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 15.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 13.1g
    • Suikers 8.4g
    • Vezels 2.4g
    • Vetten 3.7g
    • Verzadigde vetten 0.6g
    • Onverzadigde vetten 2.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.1g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 940mg
    • Zout 2.34g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 6%
    • Potassium 15%
    • Vitamine C 53%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm een ruime koekenpan op halfhoog vuur en voeg ½ eetlepel wokolie, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 theelepel geraspte verse gember en de ui toe en bak alles al omscheppend 3 minuten.

  2. Voeg de pompoen en ½ eetlepel basterdsuiker toe en bak al omscheppend in ca. 6 minuten lichtbruin.

  3. Voeg de bouillon en 1 eetlepel vissaus toe en breng alles aan de kook. Temper het vuur en laat alles sudderen tot het vocht bijna helemaal is ingekookt. Schep de pompoen tijdens het inkoken regelmatig om.

  4. Druppel er vlak voor het serveren limoensap naar smaak over gesmoorde Vietnamese pompoen en garneer met limoenrasp.