Geroerbakte Babi Ketjap met sinaasappel en Wok Noedels

Dit recept varkensvlees voor Babi Ketjap met wok noedels en sinaasappel is een bijzonder oosters gerecht. De Chinese kool en sinaasappel geven een heerlijke gevulde maaltijd waar de sambal brandal een pittige en kruidige smaak aan meegeeft.

1 stem

15 min
Kruidig

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Rasp de schil van de sinaasappel fijn. Schil de sinaasappel, verdeel in partjes en snijd die in kleine stukjes. Meng de marinademix (uit het pakje Conimex mix voor babi ketjap) met 4 eetlepels Conimex wok olie en de geraspte sinaasappelschil. Voeg de varkensvleesreepjes toe en marineer 5 min. Snijd de Chinese kool in kleine stukken. Pel en snijd de ui fijn

Kook de Conimex wok noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Verhit een eetlepel wok olie in een hapjespan en roerbak het vlees 5 min. Roer de sausmix en 300 ml koud water erdoor. Voeg de stukjes sinaasappel toe en laat 2 min. zachtjes koken.

Verhit ondertussen een wok. Voeg een eetlepel wok olie toe en wok de ui met de kool 5 min. Schep de noedels, de Conimex sambal brandal en de helft van de selderij erdoor en wok nog 2 min.

Schep de noedels in kommen of diepe borden.

Serveertip

Geef er lekker knapperige Conimex Smaakmakers Kroepoek Cassave bij en zet Sambal Brandal op tafel voor wie zelf nog wat extra pit wil toevoegen.

Variaties

Vervang de vleesreepjes in deze geroerbakte babi ketjap met sinaasappel en wok noedels door 250 g grote gepelde garnalen.