Geroerbakte Babi Ketjap met sinaasappel en Wok Noedels

Geroerbakte Babi Ketjap met sinaasappel en Wok Noedels

Dit recept varkensvlees voor Babi Ketjap met wok noedels en sinaasappel is een bijzonder oosters gerecht. De Chinese kool en sinaasappel geven een heerlijke gevulde maaltijd waar de sambal brandal een pittige en kruidige smaak aan meegeeft.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 sinaasappel
  • 1 pakje Conimex mix voor Babi Ketjap
  • 6 el Conimex Wok Olie
  • 400 g varkensvleesreepjes
  • 600 g chinese kool
  • 1 ui
  • 1 pakje Conimex Wok Noedels
  • 2 tl Conimex Sambal Brandal
  • 5 el selderij, grof gehakt
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 690
    • Eiwitten 31.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 71.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 66.0g
    • Suikers 13.8g
    • Vezels 5.7g
    • Vetten 31.7g
    • Verzadigde vetten 9.4g
    • Onverzadigde vetten 21.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 37mg
    • Natrium 866mg
    • Zout 2.17g
    • Calcium 16%
    • Ijzer 10%
    • Potassium 23%
    • Vitamine C 78%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Rasp de schil van de sinaasappel fijn. Schil de sinaasappel, verdeel in partjes en snijd die in kleine stukjes. Meng de marinademix (uit het pakje Conimex mix voor babi ketjap) met 4 eetlepels Conimex wok olie en de geraspte sinaasappelschil. Voeg de varkensvleesreepjes toe en marineer 5 min. Snijd de Chinese kool in kleine stukken. Pel en snijd de ui fijn

  2. Kook de Conimex wok noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

  3. Verhit een eetlepel wok olie in een hapjespan en roerbak het vlees 5 min. Roer de sausmix en 300 ml koud water erdoor. Voeg de stukjes sinaasappel toe en laat 2 min. zachtjes koken.

  4. Verhit ondertussen een wok. Voeg een eetlepel wok olie toe en wok de ui met de kool 5 min. Schep de noedels, de Conimex sambal brandal en de helft van de selderij erdoor en wok nog 2 min.

  5. Schep de noedels in kommen of diepe borden.