Gemengde Sajoerboontjes met limoen en gegrilde kip Badjak

De boontjes sajoer in combinatie met de kip en sambal badjak geven een heerlijke maaltijd. Deze gemengde sajoerboontjes met limoen en gegrilde kip badjak is klaar in 40 minuten.

0 stemmen

20 min
Pittig

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Boen de limoen schoon en rasp de schil (alleen het groene deel, het wit eronder is bitter van smaak). Pers de vrucht uit. Verhit een wok, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de sperziebonen 3 minuten. Roerbak dan de snijbonen en de erwtjes 1 minuut mee.

Meng er de Conimex Boemboe Sajoer Boontjes, het limoensap en 3 dl water door en laat het op laag vuur 15-25 minuten pruttelen, afhankelijk van hoe gaar en zacht je de boontjes het lekkerst vindt. Voeg, als er te veel vocht verdampt, een extra scheutje water toe.

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in dikke plakken van 2 cm. Meng de limoenrasp met 1 of 2 tl Conimex Sambal Badjak en bestrijk hiermee de plakjes kip.

Vet een grillpan in met een beetje olie en gril de plakjes kip in ca. 8 minuten bruin en gaar. Geregeld keren.

Schep de rijst en Sajoerboontjes op 4 borden en leg de plakjes kip en Conimex Java Kroepoek erbij.

Serveertip

Zet bij de gemengde sajoerboontjes met limoen en gegrilde kip Badjak de rest van de Kroepoek en extra Conimex Sambal Badjak op tafel.

Variaties

Kip Badjak kun je ook onder een grill of op de barbecue grillen.