Gemberrijst

Verukkelijke variant op witte rijst: gemberrijst. Dit rijstgerecht is vol van smaak door de verse gember, knoflook, Conimex Kruidenmix voor Nasi en natuurlijk Conimex Gembersiroop. Dit Aziatische rijstgerecht uit de Oosterse keuken staat in slechts 20 minuten tijd al op tafel!

1 stem

15 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst zonder deksel koud worden. Geregeld omscheppen versnelt dit proces.

Schil ondertussen de gember en snijd deze in smalle reepjes. Pel en pers de teentjes knoflook.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en roerbak hierin de gember en de knoflook ongeveer een minuut.

Roer de Conimex Kruidenmix voor Nasi en de Conimex Gembersiroop erdoor en schep dan de afgekoelde rijst erbij. Roerbak het gerecht nog een minuut of 3, tot alles goed gemengd en door en door warm is.

Serveertip

Geef bij de Gemberrijst lekker krokante Conimex Kroepoek Katjang Pedis en zet lekker pittige Sambal Brandal op tafel om zelf naar smaak te voegen.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 408,0 kcal
Proteïnes 6,9 g
Suikers 2,2 g
Vezels 1,8 g
Vetten: 7,7 g
- Verzadigde vetten 1,5 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 586,0 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 587,5 mg

* 1 portie = 100 g