Gemberrijst

Gemberrijst

Verukkelijke variant op witte rijst: gemberrijst. Dit rijstgerecht is vol van smaak door de verse gember, knoflook, Conimex Kruidenmix voor Nasi en natuurlijk Conimex Gembersiroop. Dit Aziatische rijstgerecht uit de Oosterse keuken staat in slechts 20 minuten tijd al op tafel!

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 350 g rijst
  • 25 g verse gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 19 g Conimex Kruidenmix voor Nasi
  • 3 el Conimex Gembersiroop
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 408
    • Eiwitten 6.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 78.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 76.8g
    • Suikers 2.2g
    • Vezels 1.8g
    • Vetten 7.6g
    • Verzadigde vetten 1.5g
    • Onverzadigde vetten 6.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 588mg
    • Zout 1.47g
    • Calcium 1%
    • Ijzer 3%
    • Potassium 3%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst zonder deksel koud worden. Geregeld omscheppen versnelt dit proces.

  2. Schil ondertussen de gember en snijd deze in smalle reepjes. Pel en pers de teentjes knoflook.

  3. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en roerbak hierin de gember en de knoflook ongeveer een minuut.

  4. Roer de Conimex Kruidenmix voor Nasi en de Conimex Gembersiroop erdoor en schep dan de afgekoelde rijst erbij. Roerbak het gerecht nog een minuut of 3, tot alles goed gemengd en door en door warm is.