Gemberbami met kip, prei en verse gember

Dit recept kip bij een hemelse bami met gember en prei is een zalig gerecht. De mie nestjes en mix voor bami speciaal vormen een geweldige combinatie met de kip en prei.

1 stem

25 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Meng de groentemix uit het pakje Conimex mix voor bami speciaal met 0.5 dl kokend water, minstens 10 minuten laten staan.

Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Schil de gember en snijd deze in smalle reepjes. Maak de prei schoon en snijd in dunne ringen.

Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex wok olie toe en wok de kipblokjes en de gember ca. 5 minuten. Voeg de prei toe en bak deze ca. 3 minuten mee. Voeg de gewelde mix toe en roerbak nog 2 minuten. Schep de mie, de kruidenmix en de Conimex gembersiroop erdoor en goed doorwarmen.

Schep de bami op borden en bestrooi met Conimex gebakken uitjes.

Serveertip

Deze gemberbami met kip, prei en verse gember is heerlijk met Conimex kroepoek of voor de pittige liefhebber; Sambal.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 504,0 kcal
Proteïnes 33,6 g
Suikers 9,0 g
Vezels 5,3 g
Vetten: 13,3 g
- Verzadigde vetten 3,5 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 189,5 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 70,0 mg
Sodium 242,6 mg

* 1 portie = 100 g