Gemarineerde vis met verse gember en wortel

Dit vis recept met verse gember en wortel geeft een zalig gerecht. De ketjap marinade geeft de vis een fijne smaak en samen met de mihoen is het gerecht helemaal af!

3 stemmen

15 min
Mild

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Kook de Conimex mihoen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af in een vergiet, spoel ze met koud water af en laat ze goed uitlekken.

Snijd de visfilet in repen en meng ze met 3 eetlepels Conimex ketjap marinade. Laat het 3 minuten staan om te marineren. Snijd ondertussen de worteltjes in dunne schuine plakjes. Schil en snijd de gember in dunne reepjes.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er een eetlepel Conimex wok olie in en wok hierin de wortelplakjes en de gemberreepjes 5 minuten. Roerbak de vis 3 minuten voorzichtig mee.

Voeg de mihoen en de Conimex woksaus knoflook koriander toe en roerbak voorzichtig nog een paar minuten.

Schep de gemarineerde vis in diepe borden of kommen. Bestrooi met de koriander.

Serveertip

Zet bij deze gemarineerde vis met verse gember en wortel de Conimex Gebakken Uitjes en Kroepoek Java op tafel.

Variaties

Je kunt in plaats van de visfilet ook (rauwe) garnalen wokken. Voeg met de gember ook een fijngehakt teentje knoflook toe.