Gemarineerde sinaasappel en lychees met gember

Heerlijk dessert: gemarineerde sinaasappel en lychees met gember. Maak dit fruitige nagerecht eenvoudig zelf. Marineer de sinaasappel met lychees, gember en kaneel.

0 stemmen

10 min
Mild

Ingrediƫnten

  • 3 sinaasappels
  • 0,5 l lychees (blik)
  • 4 el bakgember
  • 0,5 tl kaneelpoeder
  • 12 blaadjes munt

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Schil de sinaasappels met een scherp mesje tot op het vruchtvlees: al het wit moet eraf. Snijd de sinaasappels in plakken en de plakken in vieren.

Meng de stukjes sinaasappel met de lychees en hun sap, de gember en de kaneel. Laat dit in de koelkast minimaal een half uur marineren.

Verdeel de vruchten over 4 bordjes en garneer het fruit met de muntblaadjes. Schenk het sap in kleine, hoge glaasjes en zet op ieder bordje een glas.

Variaties

Serveer de gemarineerde sinaasappel en lychees met gember eens met een Grand Marnier.