Gemarineerde gebakken champignons

Gemarineerde gebakken champignons

Champignons waren nog nooit zo lekker als in dit gerecht voor gemarineerde gebakken champignons o! De Aziatische smaakmakers van Conimex maken het bereiden van deze lekkere champignons erg makkelijk. Lekker bij een noedelsalade of een poke bowl!

Servings

2

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 g champignons, in vieren
  • 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
  • 100 ml Conimex Sojasaus
  • 2 limoenen, schil geraspt en uitgeperst
  • 1 stengel citroengras, gekneusd
  • 3 takjes munt
  • 3 takjes koriander
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 144
    • Eiwitten 8.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 12.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 8.6g
    • Suikers 6.8g
    • Vezels 3.6g
    • Vetten 7.5g
    • Verzadigde vetten 1.0g
    • Onverzadigde vetten 5.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 5.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.8g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 2116mg
    • Zout 5.29g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 6%
    • Potassium 27%
    • Vitamine C 55%
    • Vitamine A 8%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Zet een wok op hoog vuur en schenk 1 eetlepel olijfolie in de pan. Roerbak de champignons totdat ze beginnen te kleuren. Temper het vuur en roerbak 1 eetlepel gember paste mee. Blus het af met 100 ml sojasaus en voeg de rasp en sap van de limoenen, het citroengras, de munt en koriander toe en laat ca. 3 minuten zachtjes pruttelen.

  2. Doe alles over in een schaal en laat in de koelkast afkoelen en op smaak komen. Neem eventueel de kruidentakjes en de sereh vlak voor het serveren uit de schaal. Serveer ze bij een poke bowl of in een noedelsalade. Of geef de gemarineerd gebakken champignons warm bij een Miso ramen of Pho soep.