Gele amandelrijst met vleesreepjes

Gele amandelrijst met vleesreepjes

Heerlijke gele amandelrijst met vleesreepjes. De vleesreepjes marineer je met Conimex Ketjap Marinade en daarna wok je de vleesreepjes, rode peper en broccoli. Serveer het met gele rijst met amandelen. Serveer met Conimex Kroepoek Cassave en geniet met z'n tweetjes van dit hoofdgerecht.

Servings

2

Prep

10 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 200 g gele rijst
  • 200 g roerbak vleesreepjes
  • 2 el Conimex Ketjap Marinade
  • 400 g broccoliroosjes
  • 0.5 rode peper
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 75 g amandelen gepeld
  • 60 g Conimex Cassave 75g
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 1005
    • Eiwitten 45.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 119.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 110.5g
    • Suikers 7.6g
    • Vezels 8.6g
    • Vetten 43.0g
    • Verzadigde vetten 5.3g
    • Onverzadigde vetten 35.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 12.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 5.9g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 34mg
    • Natrium 981mg
    • Zout 2.45g
    • Calcium 21%
    • Ijzer 28%
    • Potassium 46%
    • Vitamine C 321%
    • Vitamine A 120%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

  2. Meng de vleesreepjes met de Conimex Ketjap Marinade. Laat het 3 minuten staan om te marineren. Kook de broccoli in ruim kokend water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Afgieten.

  3. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in dunne ringetjes. Verhit een wok, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en wok de vleesreepjes en de peperringetjes 3 minuten. Wok de broccoli ca. 2 minuten mee.

  4. Verhit een wok, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en wok de vleesreepjes en de peperringetjes 3 minuten. Wok de broccoli ca. 2 minuten mee.

  5. 6. Hak de amandelen grof en meng met de warme gele rijst. Breng eventueel verder op smaak met wat peper.

  6. 7. Schep de rijst, vleesreepjes en broccoli in twee kommen. Bestrooi met wat Conimex Kroepoek Cassave en geef de rest er apart bij.