Gegrilde zalm met pittige paddenstoelen en ketjapmie

De zalm in dit vis recept wordt bereid op de grill. Samen met de ketjap mie (gemaakt met ketjap manis) en de pittige paddenstoelen vormt dit gerecht een heerlijke bami goreng.

0 stemmen

20 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Maak de paddenstoelen schoon en halveer eventueel de grote exemplaren. Kook de Conimex Chinese eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af en meng er een eetlepel Conimex ketjap manis doorheen. Bestrijk de zalmfilets met een eetlepel ketjap manis en laat dit kort marineren.

Verhit een grote wok, schenk er 2 eetlepels Conimex wokolie in en wok hierin de paddenstoelen 2 minuten. Meng er 2 dl water en de Conimex boemboe bahmi goreng doorheen, breng het aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.

Verhit een eetlepel wokolie in een koekenpan en bak de zalm voorzichtig ca. 2 minuten aan elke zijde (de zalm blijft wat rosé van binnen).

Verdeel de ketjapmie over 4 borden, leg de zalm erop en schep de paddenstoelen ernaast.

Serveertip

Zet voor extra smaak bij deze gegrilde zalm met pittige paddenstoelen en ketjapmie een schaaltje Conimex Gebakken Uitjes op tafel.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 570,0 kcal
Proteïnes 35,0 g
Suikers 15,4 g
Vezels 3,7 g
Vetten: 21,1 g
- Verzadigde vetten 3,8 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 2,4 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 108,9 mg
Sodium 1.284,4 mg

* 1 portie = 100 g