Gegrilde zalm met pittige paddenstoelen en ketjapmie

Gegrilde zalm met pittige paddenstoelen en ketjapmie

De zalm in dit vis recept wordt bereid op de grill. Samen met de ketjap mie (gemaakt met ketjap manis) en de pittige paddenstoelen vormt dit gerecht een heerlijke bami goreng.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 600 g gemengde paddenstoelen
  • 1 pak Conimex Eiermie
  • 2 el Conimex Ketjap Manis
  • 400 g zalmfilets (4 stuks)
  • 3 el Conimex Wok Olie
  • 1 bakje Conimex Boemboe Bami Goreng
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 570
    • Eiwitten 35.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 62.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 58.4g
    • Suikers 15.4g
    • Vezels 3.7g
    • Vetten 21.1g
    • Verzadigde vetten 3.8g
    • Onverzadigde vetten 15.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.0g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 109mg
    • Natrium 1284mg
    • Zout 3.21g
    • Calcium 1%
    • Ijzer 6%
    • Potassium 24%
    • Vitamine C 5%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Maak de paddenstoelen schoon en halveer eventueel de grote exemplaren. Kook de Conimex Chinese eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af en meng er een eetlepel Conimex ketjap manis doorheen. Bestrijk de zalmfilets met een eetlepel ketjap manis en laat dit kort marineren.

  2. Verhit een grote wok, schenk er 2 eetlepels Conimex wokolie in en wok hierin de paddenstoelen 2 minuten. Meng er 2 dl water en de Conimex boemboe bahmi goreng doorheen, breng het aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.

  3. Verhit een eetlepel wokolie in een koekenpan en bak de zalm voorzichtig ca. 2 minuten aan elke zijde (de zalm blijft wat rosé van binnen).

  4. Verdeel de ketjapmie over 4 borden, leg de zalm erop en schep de paddenstoelen ernaast.