Gegrilde tofu met rijst en verse kruiden

In Indonesië zeggen ze 'tahoe' en in Japan 'tofu'. Dit rijst met tofu recept krijgt extra smaak door de babi ketjap boemboe van conimex.

0 stemmen

40 min
Pittig

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Boen 1 limoen onder de koude kraan schoon. Rasp de schil (alleen het groene deel, het wit eronder is bitter van smaak). Pers beide limoenen uit.

Snijd de Spaanse peper in flinterdunne ringetjes, verwijder de witte zaadjes. Meng de peperringetjes met de helft van het limoensap en laat ze 20 minuten staan. Hiervan wordt de peper minder heet.

Snijd de tofu in blokjes van 3 cm, meng ze met de Conimex Boemboe Babi Ketjap, de Conimex Gembersiroop en de geraspte limoenschil, en laat de smaken een kwartiertje intrekken.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Ris de blaadjes van de koriander, peterselie en selderij. Hak de overgebleven steeltjes fijn en houd ze even apart.

Verhit een grillpan of droge koekenpan en gril hierin de blokjes tofu aan alle kanten knapperig. Voeg de fijngehakte kruidensteeltjes en de peperringetjes toe.

Schenk na een minuutje een 50 ml Conimex Ketjap Manis en de rest van het limoensap erbij, schep het even goed door. Serveer de rijst in kommen. Meng de tofu met de kruidenblaadjes en schep de blokjes op de rijst.

Serveertip

Zet voor extra smaak en pit bij de gegrilde tofu met rijst en verse kruiden Conimex Sambal Manis en Conimex Ketjap Manis op tafel.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 761,0 kcal
Proteïnes 21,7 g
Suikers 34,7 g
Vezels 3,6 g
Vetten: 15,3 g
- Verzadigde vetten 2,1 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 272,5 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,2 mg
Sodium 2.348,9 mg

* 1 portie = 100 g