Gegrilde biefstuk met teriyakisaus

De biefstuk met teriyakisaus is een zalig recept met rundvlees op de grill. Door het grillen van het rundvlees laat je biefstuk bakken achterwege en is het lekker snel klaar.

0 stemmen

20 min
Mild
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Meng 3 el Conimex sojasaus met de Conimex gembersiroop, 3 el Conimex wokolie en wat zwarte peper. Marineer hierin de biefstukken (ca. 10 minuten).

Gril de biefstukken op of onder een hete grill of in een grillpan aan beide kanten bruin. Bestrijk tussendoor met de marinade.

Verwarm voor de teriyakisaus 2 dl sojasaus met de azijn en de suiker. Roer tot de suiker is opgelost.

Leg de biefstukken op 4 borden, schep de saus ernaast en strooi de sesamzaadjes erover.

Serveertip

Serveer deze gegrilde biefstuk met teriyakisaus met gewokte paddenstoelen en mihoen.

Variaties

“Rood: 1 1/2 -2 minuten aan elke kant, rosé: 2-3 minuten aan elke kant of doorbakken: 3-4 minuten aan elke kant.”

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 377,0 kcal
Proteïnes 29,5 g
Suikers 8,7 g
Vezels 2,2 g
Vetten: 22,7 g
- Verzadigde vetten 5,4 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 2.928,4 g
Transvetten 0,3 g
Cholesterol 66,8 mg
Sodium 3.002,8 mg

* 1 portie = 100 g