Gegrilde biefstuk met teriyakisaus

Gegrilde biefstuk met teriyakisaus

De biefstuk met teriyakisaus is een zalig recept met rundvlees op de grill. Door het grillen van het rundvlees laat je biefstuk bakken achterwege en is het lekker snel klaar.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2.75 dl Conimex Sojasaus
  • 1 el Conimex Gembersiroop
  • 3 el Conimex Wok Olie
  • 500 g biefstuk (4 stuks)
  • 8 tl rijstazijn
  • 4 tl suiker
  • 4 el geroosterde sesamzaden
  • 0.5 tl zwarte peper
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 377
    • Eiwitten 29.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 14.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 12.6g
    • Suikers 8.7g
    • Vezels 2.2g
    • Vetten 22.7g
    • Verzadigde vetten 5.4g
    • Onverzadigde vetten 17.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 6.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 3.5g
    • Transvet 0.3g
    • Cholesterol 67mg
    • Natrium 3003mg
    • Zout 7.50g
    • Calcium 16%
    • Ijzer 26%
    • Potassium 13%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Meng 3 el Conimex sojasaus met de Conimex gembersiroop, 3 el Conimex wokolie en wat zwarte peper. Marineer hierin de biefstukken (ca. 10 minuten).

  2. Gril de biefstukken op of onder een hete grill of in een grillpan aan beide kanten bruin. Bestrijk tussendoor met de marinade.

  3. Verwarm voor de teriyakisaus 2 dl sojasaus met de azijn en de suiker. Roer tot de suiker is opgelost.

  4. Leg de biefstukken op 4 borden, schep de saus ernaast en strooi de sesamzaadjes erover.