Gebakken tofu met kool en sereh

De lekkerste gebakken tofu met kool en sereh maak je met dit recept en Conimex Ketjap Marinade eenvoudig zelf in minder dan een half uurtje tijd. Tofoe is een vleesvervanger die bij dit recept amper te onderscheiden is van echt vlees door de marinade en de kruiden.

0 stemmen

15 min
Kruidig

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Snijd de tofu in plakken van 1 cm dik. Schil en rasp (of snijd) de gember fijn.

Verhit 2 el Conimex Wok Olie in een ruime koekenpan. Dep de plakken tofu droog en bak ze -indien nodig in porties- aan elke kant ongeveer 3 minuten. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Verwarm in een ruime koekenpan de Conimex Ketjap Marinade met de helft van de gember en 1-2 theelepels Conimex Sambal Oelek. Leg de tofu erin (niet keren) en laat dit op een laag vuur staan.

Laat ondertussen een grote wok goed heet worden, schenk er 1 el olie in en roerbak hierin de kool met het Conimex Serehpoeder en de rest van de gember ongeveer 5 minuten. Voeg naar smaak wat sambal toe.

Schep de kool op 2 borden en verdeel hierover de plakken tofu. Roer de selderij door de marinade en schenk dit over de tofu.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de gebakken tofu met kool en sereh,Conimex Sambal op tafel.

Variaties

Vervang de selderij door verse koriander. Roer het sap van een halve citroen en een paar druppels sesamolie door de marinade.