Gebakken Nasi Goreng ikan met gerookte makreel met geroerbakte paksoi

Heerlijke Nasi Goreng met in Conimex Wok Olie gebakken makreel, knapperige paksoi, lente-uitjes, geraspte kokos en witte rijst met Sambal Oelek en Ketjap Manis. Lekker met Conimex Atjar Taugé.

4 stemmen

25 min
Kruidig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Meng ondertussen de Conimex mix voor Nasi Goreng met 100 ml kokend water, tenminste 10 min. laten staan. Snijd de makreel in kleine stukjes. Snijd de paksoi in repen en de lente-uitjes in ringetjes.

Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex Wok Olie toe en roerbak de paksoi en 1-2 tl sambal (hoe meer hoe heter) 3 min. Voeg de kokos toe en wok 1 min. Voeg de gewelde mix en 1 el ketjap toe en wok 2 min. Schep de rijst, de makreel en de lente-uitjes erdoor en roerbak nog 3 min.

Verdeel de nasi goreng ikan over 4 grote kommen of borden.

Serveertip

Zet voor een fris accent Conimex Smaakmaker Atjar Taugé bij dew Gebakken Nasi Goreng ikan met gerookte makreel met geroerbakte paksoi op tafel.

Variaties

In plaats van makreel kan je ook gerookte spekblokjes gebruiken. Dan heb je aan 200 g genoeg.