Gebakken Nasi Goreng ikan met gerookte makreel met geroerbakte paksoi

Gebakken Nasi Goreng ikan met gerookte makreel met geroerbakte paksoi

Heerlijke Nasi Goreng met in Conimex Wok Olie gebakken makreel, knapperige paksoi, lente-uitjes, geraspte kokos en witte rijst met Sambal Oelek en Ketjap Manis. Lekker met Conimex Atjar Taugé.

Servings

4

Prep

25 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram witte rijst
  • 1 zakje Conimex mix voor Nasi Goreng
  • 300 gram gerookte makreelfilet
  • 600 gram paksoi
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 1 eetlepel Conimex Sambal Oelek
  • 3 eetlepels geraspte kokos
  • 1 eetlepel Conimex Ketjap Manis
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 798
    • Eiwitten 26.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 98.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 90.9g
    • Suikers 9.6g
    • Vezels 7.5g
    • Vetten 35.0g
    • Verzadigde vetten 9.1g
    • Onverzadigde vetten 24.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 10.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 7.3g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 55mg
    • Natrium 2373mg
    • Zout 5.93g
    • Calcium 11%
    • Ijzer 15%
    • Potassium 22%
    • Vitamine C 56%
    • Vitamine A 6%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Meng ondertussen de Conimex mix voor Nasi Goreng met 100 ml kokend water, tenminste 10 min. laten staan. Snijd de makreel in kleine stukjes. Snijd de paksoi in repen en de lente-uitjes in ringetjes.

  2. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex Wok Olie toe en roerbak de paksoi en 1-2 tl sambal (hoe meer hoe heter) 3 min. Voeg de kokos toe en wok 1 min. Voeg de gewelde mix en 1 el ketjap toe en wok 2 min. Schep de rijst, de makreel en de lente-uitjes erdoor en roerbak nog 3 min.

  3. Verdeel de nasi goreng ikan over 4 grote kommen of borden.