Gebakken Maleise Bami

Gebakken Maleise Bami

Vegetarisch Maleis Bami gerecht met gebakken mie nestjes, eieren, geroerbakte prei, tomaat, ui, grof gehakte verse koriander en geroosterde pinda's. Op smaak gebracht met Sambal Manis en Ketjap Asin. Heerlijk in combinatie met cassave kroepoek.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 0.5 zak Conimex Mie Nestjes (250 gram)
  • 75 gram ongezouten pinda
  • 6 eieren
  • 2 tomaat
  • 600 gram gesneden prei
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 1 zakje kruidenmix voor bahmi
  • 1 theelepel Conimex Sambal Manis
  • 1 eetlepel Conimex Ketjap Asin
  • 6 eetlepels grof gehakt koriander
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 571
    • Eiwitten 25.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 62.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 56.0g
    • Suikers 10.7g
    • Vezels 6.2g
    • Vetten 25.9g
    • Verzadigde vetten 5.3g
    • Onverzadigde vetten 18.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 9.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.7g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 322mg
    • Natrium 912mg
    • Zout 2.28g
    • Calcium 10%
    • Ijzer 16%
    • Potassium 18%
    • Vitamine C 26%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Hak de pinda’s grof. Kluts de eieren door elkaar.

  2. Halveer de tomaat, schep de pitjes eruit en snijd de tomaat in kleine stukjes. Verhit een wok, voeg de Conimex Wok Olie toe en roerbak de prei 5 min.

  3. Roer de Conimex kruidenmix voor bahmi erdoor. Voeg de ketjap en de mie toe, warm goed door. Roer de eieren erdoor, blijf roeren tot ze zijn gestold. Voeg de pinda’s en de sambal naar smaak toe. Schep de stukjes tomaat en de grof gehakte koriander erdoor.

  4. Verdeel de Maleise bami over 4 grote kommen of borden.