Gebakken Maleise Bami met pinda’s, prei, roerei en koriander

Vegetarisch Maleis Bami gerecht met gebakken mie nestjes, eieren, geroerbakte prei, tomaat, ui, grof gehakte verse koriander en geroosterde pinda's. Op smaak gebracht met Sambal Manis en Ketjap Asin. Heerlijk in combinatie met cassave kroepoek.

2 stemmen

25 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Hak de pinda’s grof. Kluts de eieren door elkaar.

Halveer de tomaat, schep de pitjes eruit en snijd de tomaat in kleine stukjes. Verhit een wok, voeg de Conimex Wok Olie toe en roerbak de prei 5 min.

Roer de Conimex kruidenmix voor bahmi erdoor. Voeg de ketjap en de mie toe, warm goed door. Roer de eieren erdoor, blijf roeren tot ze zijn gestold. Voeg de pinda’s en de sambal naar smaak toe. Schep de stukjes tomaat en de grof gehakte koriander erdoor.

Verdeel de Maleise bami over 4 grote kommen of borden.

Serveertip

Geef Conimex Smaakmaker Kroepoek Cassave bij de Gebakken Maleise Bami met pinda’s, prei, roerei en koriander.

Variaties

Gebruik maar 300 g prei en voeg 200 g taugé en een in stukjes gesneden rode paprika toe.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 571,0 kcal
Proteïnes 25,7 g
Suikers 10,7 g
Vezels 6,2 g
Vetten: 25,9 g
- Verzadigde vetten 5,3 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 57,9 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 321,9 mg
Sodium 911,7 mg

* 1 portie = 100 g