Garnalensaté en courgettesaté met Lemongrass Chili woknoedelsalade

Verrukkelijke zelfgemaakte garnalensaté en courgettesaté met Lemongrass Chili woknoedelsalade. Een Aziatisch barbecuegerecht voor 4 personen. Heerlijke op de bbq gegrilde courgette-stokjes en garnalen-stokjes. Maak het feest compleet met een heerlijke woknoedelsalade met citroengras en chili. Extra lekker en gezond door Conimex Lemongrass Chili.

0 stemmen

30 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Steek de barbecue aan of verwarm de grill voor op de hoogste stand. Kook de Conimex Wok Noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren en elk kwart in 6 stukjes.

Verhit een wok. Voeg 2 el Conimex Wok Olie toe en wok de noedels 1 min. Voeg de Conimex Woksaus Lemongrass Chili toe. Zet het vuur uit, voeg de rauwkost toe en laat de noedelsalade afkoelen.

Rijg de stukjes courgette aan 4 satéstokjes. Rijg de garnalen ook aan 4 satéstokjes. Bestrijk de saté met een heel klein beetje olie en bestrooi ze met wat zout en peper.

Rooster, op de hete barbecue of onder de grill, de courgettesaté 6 min. en de garnalensaté 4 min. om en om. Verwarm ondertussen de Conimex Saté saus Mild Kant en Klaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verdeel de woknoedelsalade over 4 kommen of borden, leg de satés erop en schep er wat satésaus over. Geef de rest van de saus er apart bij.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de garnalensaté en courgettesaté met Lemongrass Chili woknoedelsalade,Smaakmaker Conimex Kroepoek Bali op tafel.

Variaties

Vervang de rauwkost door fijngesneden spitskool en voeg een paar lepels grofgehakte koriander en peterselie toe.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 593,0 kcal
Proteïnes 24,7 g
Suikers 29,2 g
Vezels 3,9 g
Vetten: 21,0 g
- Verzadigde vetten 6,2 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 360,9 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 131,0 mg
Sodium 1.885,8 mg

* 1 portie = 100 g