Gado Gado en atjar-rijstsalade met spekjes

Dit recept rijst met lekker veel groenten en satésaus is een zalig gevuld gerecht. De zelfgemaakte gado gado is gevuld met snijbonen, bloemkoolroosjes en rode ui.

3 stemmen

15 min
Kruidig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Kook in ruim kokend water met wat zout de snijbonen en de bloemkoolroosjes in ca. 5 min. beetgaar. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Snijd de rode ui in smalle ringen. Meng de snijbonen, bloemkool en uienringen door elkaar.

Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex wokolie toe en roerbak de ontbijtspekblokjes in ca. 5 min. knapperig. Laat op keukenpapier uitlekken.

Meng de koude rijst met de Conimex atjar tjampoer (ook het vocht) en de uitgebakken spekjes. Verwarm de Conimex saté saus pikant kant en klaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

Schep de atjar-rijstsalade op 4 grote borden. Maak een brede kuil in het midden. Leg de groenten erin, schep er wat satésaus over en bestrooi met de Conimex gebakken uitjes.

Serveertip

Smaakinspiratie: Lekker met knapperige Conimex Smaakmaker Kroepoek Naturel.

Variaties

Voeg aan de rijstsalade met de atjar ook 50 g sla toe (kleine blaadjes of reepjes).