Gado Gado en atjar rijstsalade met spekjes

Gado Gado en atjar rijstsalade met spekjes

Dit recept rijst met lekker veel groenten en satésaus is een zalig gevuld gerecht. De zelfgemaakte gado gado is gevuld met snijbonen, bloemkoolroosjes en rode ui.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 200 g snijbonen
  • 200 g bloemkoolroosjes
  • 1 rode ui
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 150 g blokjes ontbijtspek
  • 2 el Conimex Gebakken uitjes
  • 6 el Conimex Atjar Tjampoer
  • 0.5 pot Conimex Saté saus Pikant Kant en Klaar
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 696
    • Eiwitten 18.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 107.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 100.8g
    • Suikers 17.3g
    • Vezels 6.3g
    • Vetten 23.3g
    • Verzadigde vetten 6.6g
    • Onverzadigde vetten 11.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 25mg
    • Natrium 960mg
    • Zout 2.40g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 4%
    • Potassium 7%
    • Vitamine C 7%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

  2. Kook in ruim kokend water met wat zout de snijbonen en de bloemkoolroosjes in ca. 5 min. beetgaar. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

  3. Snijd de rode ui in smalle ringen. Meng de snijbonen, bloemkool en uienringen door elkaar.

  4. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex wokolie toe en roerbak de ontbijtspekblokjes in ca. 5 min. knapperig. Laat op keukenpapier uitlekken.

  5. Meng de koude rijst met de Conimex atjar tjampoer (ook het vocht) en de uitgebakken spekjes. Verwarm de Conimex saté saus pikant kant en klaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

  6. Schep de atjar-rijstsalade op 4 grote borden. Maak een brede kuil in het midden. Leg de groenten erin, schep er wat satésaus over en bestrooi met de Conimex gebakken uitjes.