Gado Gado - Eat more East | Conimex recept

Gado Gado - Eat more East

Laten we wat vaker eten zoals ze dat in Indonesië doen. Gado Gado betekent letterlijk groenten met satésaus. Deze heerlijke Gado Gado salade, serveer je met de Conimex satésaus.

Servings

4

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten

  • 1 kleine winterpeen
  • 1 komkommer
  • 125 g tauge
  • 1 kleine spitskool
  • 150 g sperzieboon
  • 2 eieren

Satésaus

  • 1 pot Conimex Javaanse Pinda Satésaus
  • 250 ml water
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 341
    • Eiwitten 14.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 37.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 29.5g
    • Suikers 21.0g
    • Vezels 7.5g
    • Vetten 16.7g
    • Verzadigde vetten 3.2g
    • Onverzadigde vetten 12.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.8g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 107mg
    • Natrium 628mg
    • Zout 1.57g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 10%
    • Potassium 19%
    • Vitamine C 78%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

  1. Kook de sperziebonen kort. Halveer de komkommer in de lengte en snijd deze in plakjes. Snijd de spitskool en wortel in dunne reepjes.

  2. Kook de eieren 7 à 8 minuten. Bereid de satésaus volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  3. Dresseer de groenten op een bord. Serveer de satésaus in een bakje ernaast of schenk deze over de groenten heen. Snijd de eieren in vier kwarten en verdeel over de borden.

  4. Eetsmakelijk!