Foo Yong Hai met gewokte groenten

Verrukkelijke Foo Yong Hai met gewokte groenten uit de Chinese keuken maak je vanaf nu zelf. Dit heerlijke vegetarische gerecht van ei met rijst en koriander is voor 2 personen en is extra lekker en vol van smaak door Conimex mix voor Foo Yong Hai. Mag niet ontbreken bij een rijsttafel.

20 stemmen

30 min
Mild
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng in een kom de eieren met de omeletmix (uit het pakje Conimex mix voor Foe Yong Hai) en 5 el koud water. Goed kloppen. Verhit een scheutje Conimex Wok Olie in een koekenpan, voeg het eiermengsel toe. Bak de omelet ca. 8 min totdat de bovenkant wat droog wordt.

Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de groenten ca. 5 min. op een hoog vuur. Voeg de helft van de koriander toe.

Verwarm in een klein steelpannetje al roerende 2.5 dl water en de sausmix (uit het pakje Conimex mix voor Foe Yong Hai). Kook de saus al roerende 1 min. Roer de rest van de koriander erdoor.

Leg de omelet op een schaal en schep de groentevulling erop. Sla de omelet dubbel en schenk de warme saus erover. Geef de rijst erbij.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de foe yong hai met gewokte groenten, Conimex Sambal op tafel.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 861,0 kcal
Proteïnes 23,6 g
Suikers 9,1 g
Vezels 8,4 g
Vetten: 36,8 g
- Verzadigde vetten 12,2 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1.196,3 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 322,4 mg
Sodium 1.318,1 mg

* 1 portie = 100 g