Foo Yong Hai met gewokte groenten

Foo Yong Hai met gewokte groenten

Verrukkelijke Foo Yong Hai met gewokte groenten uit de Chinese keuken maak je vanaf nu zelf. Dit heerlijke vegetarische gerecht van ei met rijst en koriander is voor 2 personen en is extra lekker en vol van smaak door Conimex mix voor Foo Yong Hai. Mag niet ontbreken bij een rijsttafel.

Servings

2

Prep

20 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 200 g witte rijst
  • 3 eieren
  • 1 pak Conimex mix voor Foo Yong Hai
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 300 g grof gesneden roerbakgroenten
  • 1 el fijngehakt koriander
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 861
    • Eiwitten 23.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 107.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 98.9g
    • Suikers 9.1g
    • Vezels 8.4g
    • Vetten 36.8g
    • Verzadigde vetten 12.2g
    • Onverzadigde vetten 20.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 3.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.2g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 322mg
    • Natrium 1318mg
    • Zout 3.29g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 12%
    • Potassium 6%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Meng in een kom de eieren met de omeletmix (uit het pakje Conimex mix voor Foe Yong Hai) en 5 el koud water. Goed kloppen. Verhit een scheutje Conimex Wok Olie in een koekenpan, voeg het eiermengsel toe. Bak de omelet ca. 8 min totdat de bovenkant wat droog wordt.

  3. Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de groenten ca. 5 min. op een hoog vuur. Voeg de helft van de koriander toe.

  4. Verwarm in een klein steelpannetje al roerende 2.5 dl water en de sausmix (uit het pakje Conimex mix voor Foe Yong Hai). Kook de saus al roerende 1 min. Roer de rest van de koriander erdoor.

  5. Leg de omelet op een schaal en schep de groentevulling erop. Sla de omelet dubbel en schenk de warme saus erover. Geef de rijst erbij.