Foo Yong Hai - Chinese omelet met groenten en rijst

Het ei op Chinese wijze gemaakt met groenten en witte rijst. De eieren zijn zo klaar, maar het rijst koken duurt even. Gelukkig heb je genoeg te doen in de tussentijd. Eet smakelijk!

17 stemmen

30 min
Mild
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 3 porties)

Bereidingswijze (voor 3 porties)

Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook ondertussen de doperwtjes gaar in ruim kokend water. Maak de champignons schoon en halveer ze.

Meng in een kom de eieren met de omeletmix (uit het pakje Conimex mix voor Foe Yong Hai) en 5 el koud water. Klop dit goed door. Verhit een eetlepel Conimex wokolie in een koekenpan, voeg het eiermengsel toe. Bak de omelet ca. 8 minuten tot dat de bovenkant droog wordt.

Verhit ondertussen een wok, voeg een eetlepel olie toe en wok de preiringen en de champignons ca. 5 minuten op een hoog vuur. Schep op het laatst de bladselderij erdoor.

Verwarm in een klein steelpannetje al roerende 2 1/2 dl water en de sausmix (uit het pakje). Breng de saus al roerende aan de kook en laat ca. 1 minuut doorkoken. Roer de doperwtjes erdoor.

Leg de omelet op een schaal en schep de vulling erop.

Serveertip

Deze foo yong hai - chinese omelet met groenten en rijst is heerlijk met seroendeng of Conimex kroepoek bali.

Variaties

De klassieker is met krab; voeg met de bladselderij de inhoud van een uitgelekt blikje (120 g) krabvlees toe.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 677,0 kcal
Proteïnes 18,6 g
Suikers 3,7 g
Vezels 3,4 g
Vetten: 23,1 g
- Verzadigde vetten 8,1 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 798,0 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 214,9 mg
Sodium 961,5 mg

* 1 portie = 100 g