Foo Yong Hai Chinees omelet met groenten en rijst

Foo Yong Hai Chinees omelet met groenten en rijst

Het ei op Chinese wijze gemaakt met groenten en witte rijst. De eieren zijn zo klaar, maar het rijst koken duurt even. Gelukkig heb je genoeg te doen in de tussentijd. Eet smakelijk!

Servings

3

Prep

25 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 300 g witte rijst
  • 100 g doperwtjes extra fijn in blik
  • 50 g champignons
  • 3 eieren
  • 1 pakje Conimex mix voor Foo Yong Hai
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 250 g prei in ringen
  • 1 el bladselderij fijngehakt
  • Serveergrootte 3

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 673
    • Eiwitten 18.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 100.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 95.7g
    • Suikers 4.7g
    • Vezels 4.5g
    • Vetten 22.9g
    • Verzadigde vetten 8.0g
    • Onverzadigde vetten 13.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.0g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 215mg
    • Natrium 946mg
    • Zout 2.36g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 12%
    • Potassium 11%
    • Vitamine C 11%
    • Vitamine A 10%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook ondertussen de doperwtjes gaar in ruim kokend water. Maak de champignons schoon en halveer ze.

  2. Meng in een kom de eieren met de omeletmix (uit het pakje Conimex mix voor Foe Yong Hai) en 5 el koud water. Klop dit goed door. Verhit een eetlepel Conimex wokolie in een koekenpan, voeg het eiermengsel toe. Bak de omelet ca. 8 minuten tot dat de bovenkant droog wordt.

  3. Verhit ondertussen een wok, voeg een eetlepel olie toe en wok de preiringen en de champignons ca. 5 minuten op een hoog vuur. Schep op het laatst de bladselderij erdoor.

  4. Verwarm in een klein steelpannetje al roerende 2 1/2 dl water en de sausmix (uit het pakje). Breng de saus al roerende aan de kook en laat ca. 1 minuut doorkoken. Roer de doperwtjes erdoor.

  5. Leg de omelet op een schaal en schep de vulling erop.