Five Spicekip met sinaasappel en mihoen

Dit recept kip met vijf kruiden saus, sinaasappel en mihoen is een heerlijk eenvoudige maaltijd. De woksaus five spice maken gaat snel en combineert geweldig met de kipfilet en wortels.

1 stem

25 min
Mild

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 3 porties)

Zet een pan met ruim water (en wat zout of ketjap) op het vuur voor de mihoen. Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes. Snijd de worteltjes in schuine dunne plakjes. Was en rasp de schil van 1 sinaasappel. Schil beide sinaasappels en snijd ze in partjes.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels Conimex wok olie in en roerbak hierin de plakjes wortel 5 minuten. Roerbak dan de kipreepjes 5 minuten mee. Voeg Conimex woksaus Five Spice, de sinaasappelrasp en de partjes sinaasappel toe en wok het gerecht nog 1 minuut.

Kook ondertussen de Conimex mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.

Schep de warme mihoen in diepe borden of kommen en schep de Five Spicekip erover. Bestrooi met de Conimex gebakken uitjes.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij deze five spicekip met sinaasappel en mihoen de Conimex Sambal en Kroepoek op tafel.

Variaties

Vervang de reepjes kip door vleesreepjes of blokjes tofu. Voeg met de wortel een in partjes gesneden ui toe.