Five Spice zalm met gewokte knoflookspinazie en Chinese mie

De zalm in dit gerecht wordt gewokt in een five spices woksaus van Conimex voor een zalige smaak. De gewokte knoflookspinazie maakt vervolgens een hemelse combinatie met de zalm en de chinese mie.

5 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de zalm in blokjes. Pel en snijd de uien in halve ringen en de knoflook in plakjes. Kook de Conimex Chinese eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verhit ondertussen een wok, voeg een eetlepel Conimex wokolie toe en wok de zalmblokjes en de ui voorzichtig ca. 5 minuten. Voeg de Conimex woksaus Five Spice toe en wok nog 2 minuten.

Verhit ondertussen een eetlepel olie in een koekenpan. Voeg de (uitgelekte) spinazie en de knoflook toe en wok deze 3 minuten. Voeg de Conimex ketjap manis toe en bak deze 2 minuten mee.

Schep de warme mie in 4 diepe borden, schep de five spice zalm erop en geef de gewokte knoflookspinazie er naast.

Variaties

Vervang de spinazie in deze five spice zalm met gewokte knoflookspinazie en chinese mie door paksoi. Voeg eventueel 1 tl sambal naar smaak toe.