Five Spice zalm met gewokte knoflookspinazie en Chinese mie

Five Spice zalm met gewokte knoflookspinazie en Chinese mie

De zalm in dit gerecht wordt gewokt in een five spices woksaus van Conimex voor een zalige smaak. De gewokte knoflookspinazie maakt vervolgens een hemelse combinatie met de zalm en de chinese mie.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g zalmfilet
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g Conimex Eiermie
  • 10 el Conimex Woksaus Five Spice
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 450 g diepvries spinazie, ontdooid
  • 3 el Conimex Ketjap Manis
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 539
    • Eiwitten 33.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 74.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 68.7g
    • Suikers 23.6g
    • Vezels 5.3g
    • Vetten 13.2g
    • Verzadigde vetten 2.6g
    • Onverzadigde vetten 9.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.9g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 108mg
    • Natrium 1499mg
    • Zout 3.75g
    • Calcium 16%
    • Ijzer 12%
    • Potassium 24%
    • Vitamine C 33%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de zalm in blokjes. Pel en snijd de uien in halve ringen en de knoflook in plakjes. Kook de Conimex Chinese eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking.

  2. Verhit ondertussen een wok, voeg een eetlepel Conimex wokolie toe en wok de zalmblokjes en de ui voorzichtig ca. 5 minuten. Voeg de Conimex woksaus Five Spice toe en wok nog 2 minuten.

  3. Verhit ondertussen een eetlepel olie in een koekenpan. Voeg de (uitgelekte) spinazie en de knoflook toe en wok deze 3 minuten. Voeg de Conimex ketjap manis toe en bak deze 2 minuten mee.

  4. Schep de warme mie in 4 diepe borden, schep de five spice zalm erop en geef de gewokte knoflookspinazie er naast.