Five Spice Turkey met gewokte shiitakenoedels

Dit kalkoen recept met een zalige vijf kruiden saus maken is lekker eenvoudig en vlot in de wok te bereiden. De kalkoen samen met de shiitakes, prei en paprika geven een lekkere smaak en kleurcombinatie.

0 stemmen

15 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex wok noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Snijd de shiitakes en de paprika in stukjes.

Verhit een hapjespan, voeg een eetlepel Conimex wok olie toe en roerbak de blokjes kalkoen 5 min. Voeg de prei en paprika toe en roerbak nog 3 min. Voeg 7 el Conimex woksaus five spice toe en warm goed door.

Verhit ondertussen een wok, voeg een eetlepel wok olie toe en roerbak de shiitakes 2 min. Voeg de uitgelekte noedels toe en roerbak 2 min. Voeg 3 el woksaus five spice toe en warm goed door.

Verdeel de noedels over 4 diepe borden en schep de five spice turkey erop.

Serveertip

Geef er Conimex Smaakmaker Gebakken Uitjes bij om er zelf naar smaak over te strooien.

Variaties

Vervang de shiitakes in deze five spice turkey met gewokte shiitakenoedels door champignons of gemengde paddenstoelen.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 478 kcal
Proteïnes 24,41 g
Suikers 17,64 g
Vezels 3,83 g
Vetten: 15,41 g
- Verzadigde vetten 5,54 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 2,33 g
Transvetten 0,07 g
Cholesterol 42,6 mg
Sodium 1125,89 mg

* 1 portie = 100 g