Five Spice Turkey met gewokte shiitakenoedels

Five Spice Turkey met gewokte shiitakenoedels

Dit kalkoen recept met een zalige vijf kruiden saus maken is lekker eenvoudig en vlot in de wok te bereiden. De kalkoen samen met de shiitakes, prei en paprika geven een lekkere smaak en kleurcombinatie.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Wok Noedels
  • 200 g shiitakes
  • 1 rode paprika
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 300 g fijngesneden prei
  • 400 g kalkoen (in blokjes)
  • 10 el Conimex Woksaus Five Spice
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 478
    • Eiwitten 24.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 64.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 60.2g
    • Suikers 17.6g
    • Vezels 3.8g
    • Vetten 15.4g
    • Verzadigde vetten 5.5g
    • Onverzadigde vetten 8.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.0g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 43mg
    • Natrium 1126mg
    • Zout 2.82g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 10%
    • Potassium 16%
    • Vitamine C 68%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex wok noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

  2. Snijd de shiitakes en de paprika in stukjes.

  3. Verhit een hapjespan, voeg een eetlepel Conimex wok olie toe en roerbak de blokjes kalkoen 5 min. Voeg de prei en paprika toe en roerbak nog 3 min. Voeg 7 el Conimex woksaus five spice toe en warm goed door.

  4. Verhit ondertussen een wok, voeg een eetlepel wok olie toe en roerbak de shiitakes 2 min. Voeg de uitgelekte noedels toe en roerbak 2 min. Voeg 3 el woksaus five spice toe en warm goed door.

  5. Verdeel de noedels over 4 diepe borden en schep de five spice turkey erop.