Five spice noedels met paprika en roerei

Five spice noedels met paprika en roerei

Eenvoudig vegetarisch gerecht van in Conimex Wok Olie gebakken sperziebonen, rode paprika en ongezouten pinda's in Conimex Woksaus Five Spice. Bestrooi met verse peterselie en zet een bakje Conimex Cassave Kroepoek op tafel.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 zak Conimex Wok Noedels
  • 500 gram gebroken sperziebonen
  • 2 rode paprika's
  • 3 eetlepels ongezouten pinda's
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Five Spice
  • 3 eetlepels grof gehakt peterselie
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 586
    • Eiwitten 20.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 73.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 66.3g
    • Suikers 17.1g
    • Vezels 7.5g
    • Vetten 25.7g
    • Verzadigde vetten 7.6g
    • Onverzadigde vetten 16.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 5.9g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.9g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 215mg
    • Natrium 1159mg
    • Zout 2.90g
    • Calcium 13%
    • Ijzer 15%
    • Potassium 18%
    • Vitamine C 130%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de wok Conimex Wok Noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet ze af in een vergiet, spoel ze kort af met koud water en laat ze uitlekken.

  2. Breng in een andere pan ook ruim water aan de kook en kook de sperziebonen 4 min. en giet ze af. Snijd ondertussen de paprika’s in stukjes. Hak de pinda’s grof. Klop de eieren los met 1 el Conimex Woksaus Five Spice.

  3. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels wok olie toe en wok de paprika en boontjes 5 min. Roer de losgeklopte eieren erdoor en roer tot ze zijn gestold.

  4. Voeg 7-9 el woksaus toe en wok nog 1 min. Schep vervolgens de wok noedels door het gerecht en warm goed door. Schep de pinda’s en peterselie erdoor.