Five Spice mihoensalade met ananas

Dit salade recept met five spice mihoen en ananas. De kip in deze salade krijgt zijn heerlijke smaak in de ketjap marinade waarna er van de ijsbergsla, ananas en woksaus five spice een heerlijke salade wordt gemaakt.

0 stemmen

15 min
Mild

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af in een vergiet, spoel ze met koud water af en laat ze goed uitlekken.

Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes en meng ze met 4 eetlepels Conimex ketjap marinade. Laat het 3 minuten marineren. Was en snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Laat de ananasstukjes uitlekken en vang het sap op.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er een eetlepel Conimex wok olie in en wok hierin de kipreepjes ca. 6 minuten. Meng er de woksaus doorheen en wok nog een minuut.

Meng in een grote kom de mihoen met de gewokte kip, de slareepjes, de ananasstukjes, 3 eetlepels ananassap en de peterselie.

Verdeel de salade over 4 diepe borden.

Serveertip

Deze five spice mihoensalade met ananas lekker met Conimex Kroepoek Hot.

Variaties

Vervang de kipreepjes door roerbakvleesreepjes. Wok de vleesreepjes maar 4 minuten! In plaats van ananas kun je lychees gebruiken.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 542,0 kcal
Proteïnes 30,5 g
Suikers 38,4 g
Vezels 4,0 g
Vetten: 6,2 g
- Verzadigde vetten 1,3 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 651,3 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 70,0 mg
Sodium 1.576,6 mg

* 1 portie = 100 g