Five Spice kipreepjes met boontjes en bieslookmie

Dit recept kip met five spice saus is een heerlijk kruidig gerecht met boontjes en bieslookmie. De kip wordt in de wok gebakken met de sperziebonen en de knoflook waarna de five spice saus wordt toegevoegd.

0 stemmen

20 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex Chinese eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper ondertussen de uien en de knoflook.

Verhit een wok, schenk er een eetlepel Conimex wokolie in en wok hierin de kipreepjes 3 minuten. Roerbak dan de boontjes 5 minuten mee en vervolgens de ui en knoflook nog eens 3 minuten. Meng de Conimex woksaus five spice erdoor en wok het gerecht nog ongeveer 2 minuten.

Knip de bieslook boven de mie fijn. Voeg een eetlepel wokolie toe en meng het door elkaar. Verdeel de mie over 4 borden en schep de kipreepjes met boontjes erop.

Serveertip

Deze five spice kipreepjes met boontjes en bieslookmie is lekker met Conimex Kroepoek Naturel.

Variaties

Voor echte liefhebbers van knoflook, kun je in plaats van 2 teentjes, 10 teentjes knoflook gebruiken in dit recept. Pel en snijd ze in de lengte in vieren en wok ze verder gewoon mee met de boontjes.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 562,0 kcal
Proteïnes 33,6 g
Suikers 18,2 g
Vezels 7,6 g
Vetten: 15,7 g
- Verzadigde vetten 3,8 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 3,6 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 82,5 mg
Sodium 977,3 mg

* 1 portie = 100 g