Five Spice kipreepjes met boontjes en bieslookmie

Five Spice kipreepjes met boontjes en bieslookmie

Dit recept kip met five spice saus is een heerlijk kruidig gerecht met boontjes en bieslookmie. De kip wordt in de wok gebakken met de sperziebonen en de knoflook waarna de five spice saus wordt toegevoegd.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 pak Conimex Eiermie
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 400 g kipreepjes
  • 600 g gebroken sperziebonen
  • 10 el Conimex Woksaus Five Spice
  • 1 klein bosje verse bieslook
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 562
    • Eiwitten 33.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 76.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 68.9g
    • Suikers 18.2g
    • Vezels 7.6g
    • Vetten 15.7g
    • Verzadigde vetten 3.8g
    • Onverzadigde vetten 10.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.9g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.7g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 82mg
    • Natrium 977mg
    • Zout 2.44g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 11%
    • Potassium 20%
    • Vitamine C 12%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex Chinese eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper ondertussen de uien en de knoflook.

  2. Verhit een wok, schenk er een eetlepel Conimex wokolie in en wok hierin de kipreepjes 3 minuten. Roerbak dan de boontjes 5 minuten mee en vervolgens de ui en knoflook nog eens 3 minuten. Meng de Conimex woksaus five spice erdoor en wok het gerecht nog ongeveer 2 minuten.

  3. Knip de bieslook boven de mie fijn. Voeg een eetlepel wokolie toe en meng het door elkaar. Verdeel de mie over 4 borden en schep de kipreepjes met boontjes erop.