Five Spice kip met paksoi en eiermie

Dit recept kip is handig, makkelijk en vlot. Je maakt de chinese eiermie, je wokt de kip en de groenten, waarna je de woksaus toevoegt en doorwarmd. Eet smakelijk!

0 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de kipfilet in reepjes. Was en snijd de paksoi in brede repen. Zet vast een pan met ruim water en 1 theelepel zout op het vuur voor de noedels.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels Conimex wok olie in en wok hierin de kipreepjes 5-6 minuten. Wok dan de paksoi 2 minuten mee. Schep tot slot ongeveer 10 eetlepels Conimex woksaus five spice door het mengsel en wok alles nog een minuutje.

Kook ondertussen ook de Conimex Chinese eiermie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af in een vergiet, spoel ze kort na met koud water en laat ze goed uitlekken.

Verdeel de warme eiermie over 4 diepe borden en schep de five spice kip met paksoi erop. Strooi er 4 eetlepels Conimex seroendeng over en serveer direct.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij deze five spice kip met paksoi en eiermie de Conimex Gebakken Uitjes en nog een schaaltje extra Seroendeng op tafel.

Variaties

Vervang de kip door roerbakvleesreepjes of tofu. Je kunt tegelijk met de woksaus ook reepjes verse mango aan de kip toevoegen.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 512,0 kcal
Proteïnes 34,5 g
Suikers 17,8 g
Vezels 3,5 g
Vetten: 14,7 g
- Verzadigde vetten 5,2 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 20,3 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 132,5 mg
Sodium 957,5 mg

* 1 portie = 100 g