Five Spice kip met paksoi en eiermie

Five Spice kip met paksoi en eiermie

Dit recept kip is handig, makkelijk en vlot. Je maakt de chinese eiermie, je wokt de kip en de groenten, waarna je de woksaus toevoegt en doorwarmd. Eet smakelijk!

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g kipfilet
  • 300 g paksoi (1 grote struik)
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 10 el Conimex Woksaus Five Spice
  • 1 zak Conimex Eiermie
  • 4 el Conimex Seroendeng
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 512
    • Eiwitten 34.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 64.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 60.8g
    • Suikers 17.8g
    • Vezels 3.5g
    • Vetten 14.7g
    • Verzadigde vetten 5.2g
    • Onverzadigde vetten 9.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.5g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 132mg
    • Natrium 957mg
    • Zout 2.39g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 6%
    • Potassium 14%
    • Vitamine C 23%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de kipfilet in reepjes. Was en snijd de paksoi in brede repen. Zet vast een pan met ruim water en 1 theelepel zout op het vuur voor de noedels.

  2. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels Conimex wok olie in en wok hierin de kipreepjes 5-6 minuten. Wok dan de paksoi 2 minuten mee. Schep tot slot ongeveer 10 eetlepels Conimex woksaus five spice door het mengsel en wok alles nog een minuutje.

  3. Kook ondertussen ook de Conimex Chinese eiermie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af in een vergiet, spoel ze kort na met koud water en laat ze goed uitlekken.

  4. Verdeel de warme eiermie over 4 diepe borden en schep de five spice kip met paksoi erop. Strooi er 4 eetlepels Conimex seroendeng over en serveer direct.